Low Vision Alkmaar

De afdeling Low Vision is speciaal voor slechtzienden. Er is sprake van Low Vision (slechtziendheid) wanneer het niet meer mogelijk is om met een bril of contactlenzen van optimale sterkte de dagelijkse dingen te doen.

Bij Low Vision zoekt een optometrist naar het beste optische hulpmiddel om het maximale resultaat uit het gezichtsvermogen te halen.

De afdeling Low Vision binnen de Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar wordt geleid door een optometrist van Ergra Low Vision. Deze firma is ruim 50 jaar specialist op het gebied van oogzorg in Nederland en Duitsland. Ergra Low Vision werkt in Nederland  samen met ruim vierhonderd oogartsen in honderd ziekenhuizen.

Visio

Ook Koninklijke Visio in Heerhugowaard is betrokken bij onze Low Vision-werkzaamheden. Via Ergra of direct via de oogarts worden patiënten met hulpvragen die vaak meer inhouden dan aanpassen van hulpmiddelen naar het spreekuur van Visio verwezen.

Wilt u weten of u slechtziend bent en/of welk optisch middel u het best kan helpen? Bezoek het spreekuur van Ergra. Maak een afspraak via het onderstaande contactformulier.